S-kuriren

Sköna maj välkommen!

Även om det fortfarande är kallt om nätterna och vinden är hård märker vi att den efterlängtade våren närmar sig. Men det är tyvärr inte bara vädret som visar på kyla. Det är inte bara blåsten som drar med sig isande vindar. I politiken ser vi nu hur människor ställs allt oftare mot varandra och resurser som skulle kunna hjälpa människor dras bort för att skapa skattesänkningar.

Vårens stora partiledardebatt visade på var klyftan går i svensk politik. I stället för att hjälpa människor som har svårt att klara sin hushållsekonomi, svårt att ha näringsrik mat på bordet, så fokuserar regeringen på att bestämma vem som får läsa sagor för barn. I stället för att fokusera på hur vi ska klara kompetensförsörjningen till alla arbetsplatser som redan idag har svårt att hitta arbetskraft. Ja, i stället drar de undan stöd för studieförbund och folkhögskolor som är en bra ingång till fortsatta studier.

Vi vet att alla elever som går ur gymnasiet den närmaste åren skulle behövas inom välfärden så som vård, skola och omsorg. Men det är alltför få som väljer den inriktningen på gymnasiet. Så hur ska vi få fler att välja att arbeta i välfärden. Om det kommer My Alnebratt prata om på nästa medlemsmöte 22 maj. Hon är dessutom regionråd och ordförande i operativa nämnden, VGR.

1 maj har vi uppmärksammat i ihållande regn. Det var den regnigaste 1 maj som jag kan påminna mig. Men trots regnet så genomfördes ett fantastiskt arrangemang med mycket

värme, glädje och känslan om att vi marscherar tillsammans. Stort tack för alla som bidrog denna dag. Nu fortsätter vi kampen mot orättvisor och mot intolerans.

Detta blir sista Kuriren innan sommaren men uppmanar alla medlemmar att hålla koll på mail, hemsida och sociala medier då vi kommer vara med på olika aktiviteter i sommar. Just nu ser det positivt ut i opinionsundersökningarna men vi vet att valen inte vinner sig själv. Det är vi tillsammans som lägger grunden för valvinst 2026.

Med detta önskar jag en fin sommar!
Louise Åsenfors
Ordförande Uddevalla arbetarekommun

facebook Twitter Email
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x