S-kuriren Januari 2023

Nytt år och nya föresatser. Först vill jag tacka alla som deltog i årets Julgransfest, som traditionsenligt ägde rum på
Folkets hus den 6 januari. Det blev ett trevligt arrangemang, trots snöyra och vattenläcka (som innebar avstängning av vattnet till Folkets hus). Runt 120 personer hade ändå tagit sig till Folkets hus och dansade ut julen tillsammans.

Vi har en tuff mandatperiod i opposition framför oss. Den nya majoriteten har inlett med flera kallduschar. Man stoppar processen för att bygga ett medborgarhus i centrum, vilket kommer att ge Uddevalla kommun ett dåligt rykte för som samarbetspart för lång tid framöver. För att få igång en aktiv oppositionspolitik och vara tydliga med att vi har andra lösningar på de utmaningar som
kommer den närmsta tiden, behöver vi vässa våra argument och se till att debatten hålls levande. Det kräver att vi bildar oss och höjer vår kunskap i flera områden. Ett folkbildningslyft kommer därför att inledas under mandatperioden. Vi ser fram emot att ni medlemmar deltar i föreläsningar och studiecirklar om kommer erbjudas.

Vi behöver få en levande arbetarrörelse-diskussion. Ett initiativ finns presenterat i denna Kuriren om att både se tillbaka
och framåt tillsammans. Det finns anledning att lära av historien när vi formulerar framtiden politik. Hör av er om ni är intresserade att delta i arbetet.

Årets första Representantskapsmöte, 20 februari, kommer att innehålla grupparbete med olika teman och en inbjudan till nya medlemmar att träffas en stund innan. Årsmötet äger rum den 20 mars klockan 18 i Folkets hus. Hoppas på god uppslutning och bra diskussioner. Vi ser fram emot att få träffas igen och fram till dess får vi hålla i, hålla ut, hålla avstånd och tvätta händerna.

Anna-Lena Heydar
Ordförande Uddevalla
Arbetarekommun

facebook Twitter Email
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x